söndag 13 juni 2010

what's your number?

Image and video hosting by TinyPic
Haha fan vad oroväckande, "röstade" nyss till riksdagsvalet på facebook och fick sedan se resultatet för alla i Sverige som hittills har röstat på facebook. Högst låg Moderaterna med 20,8%, efter det kom (håll i hatten nu): Sverigedemokraterna med 20,7%. Detta speglar faktiskt en del av rösterna i Sverige, det går ju inte att undvika. Att SD ligger 0,1% under det i så fall vinnande partiet är för det första skrämmande och för det andra så borde alla andra parti få en jävla bitchslap i huvudet. Fatta chocken, "nej, vi vill inte hjälpa andra människor i nöd" och här har alla andra partier kämpat med att hjälpa människor i nöd. Men uppenbarligen är det sånt vi i Sverige inte vill pyssla med.
Det hade varit en sak om SD hade stannat precis som Piratpartiet gjorde. Det som dom står för var ju aktuellt för något år sedan, men det är inte lika aktuellt längre. Det hade kunnat hända med SD också, men det kommer inte det göra. Men det hade betytt att SD inte hade kommit in i riksdagen, eller också högst 3 mandat. Men om detta är en miniatyrbild av hur Sverige kommer att rösta i år kommer SD ha en femtedel av riksdagen.

Fast jag tjurar mest över att Miljöpartiet (funderar på om jag ens borde ge dom så mycket respekt att jag ens ska skriva deras partinamn med stor bokstav) hamnade högre upp än det jag röstar på.

Inga kommentarer: